30 maj 2012

Grillad kalventrecote med potatisbakelse och feta- och rosmarinsås

Vilket härligt väder det varit! Tyvärr har det nu bytts ut mot betydligare svalare väder, men det är ju trorts allt bara maj. Så mycket matlagning, värd att blogga om har det inte blivit men i lördags åt vi något riktigt gott!
Receptet på potatisbakelserna kommer från Paolo Roberto, som jag ändrat lite.
Så här gott kött behöver ingen marinad eller glaze, endast salt och peppar behövs.














4 port.

4 skivor kalventrecote

Potatisbakelser
4 medelstora potaisar
125 g mozzarella
2 msk pinjenötter
2 msk ströbröd
2 msk olivolja, att steka i
1 schalottenlök, finhackad
0,75 dl finhackade örter, t ex basilika, rosmarin, persilja
2 dl rucola, grovhackad
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 muffinsplåt
olivolja att smörja formarna med

Feta- och rosmarinsås
2 dl grekisk yoghurt
100 g fetaost
1 msk rosmarin, finhackad
1 msk olivolja
1 msk flytande honung
salt, svartpeppar

Potatisbakelser
Sätt ugnen på 200 grader. Borsta och skölj av potatisen. Koka den i lättsaltat vatten under lock tills den är mjuk. Häll av vattnet låt potatisen svalna.
Skär mozzarellan i små bitar. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Finhacka nötterna och blanda dem med ströbrödet.
Smörj 8 muffinsformar med olivolja och bröa dem sedan med ströbrödsmixen. Spara lite av blandningen för att strö över de fyllda formarna.
Värm upp olivoljan i en stekpanna. Lägg i och fräs löken utan att den tar färg, cirka 3 minuter.
Rör ner örter och rucola i pannan och låt fräsa med i ett par minuter.
Skala potatisen och pressa med en potatispress ner den i en bunke. Tillsätt den frästa blandningen, mozzarellan, ägg, och salt och peppar.
Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Fyll formarna med blandningen och avsluta med att strö över det sista av ströbrödsmixen.
Grädda formarna mitt i ugnen i 15 –20 minuter tills de är genomgräddade och har fått fin färg.

Feta- och rosmarinsås
Smula ner fetaosten i en bunke. Blanda med yoghurt, honung, olivolja och rosmarin. Smaka av med lite salt och svartpeppar.

Kött
Pensla köttet med lite olja och salta och peppra på båda sidor. Grilla ca
2 ½ min på varje sida.

Servera med en sallad.

1 kommentar:

  1. all the time i used to read smaller articles which as well clear their motive, and that is
    also happening with this article which I am reading now.


    Stop by my homepage online pay day loans

    SvaraRadera