16 okt. 2012

Filodegsinbakad parmesankyckling med balsamicosås och råstekt potatis

Har kommit på att jag använder filodeg ganska ofta. Jag tycker om att det blir lätt och frasigt istället för tungt och fett som det blir med t.ex. smördeg. Gott var detta i lördags iallafall!
Är kycklingfiléerna stora kan man halvera dem, men tänk då på att det går åt fler filodegsark.



















4 port.

Kyckling
4 kycklingfileer
4 ark filodeg
150 g parmigiano reggiano
50 g smör
1 ägg
salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 200°. Stek kycklingfiléerna runt om ca 5-10 min. Låt dem svalna, krydda runt om. Skär en ficka i varje filé och fyll med en bit ost. Smält smöret och pensla 4 filoark. Lägg arken ovanpå varandra, dela dem i fyra bitar. Svep varje filé i fyra lager ark. Nyp/vik ihop paketen och pensla med uppvispat ägg. Stek dem i ugn 20 minuter.

Balsamicosås
2 dl creme fraiche
1 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond, koncentrerad
½ tsk dragon
½ tsk timjan

Blanda samtliga ingredienser och koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar.

Potatis
Skala och skär potatisar i ½ cm tjocka skivor. Stek dem i smör och olja så att de får gyllenbryn färg. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnsfast form och baka klart dem i ca 20 min i 200 grader.

4 kommentarer:

  1. I'm not sure where you're getting your info, but good topic.
    I needs to spend some time learning more or understanding more.
    Thanks for magnificent info I was looking for this info for my mission.


    Also visit my site: cash payday loan

    SvaraRadera
  2. I'm not sure where you're getting your info,
    but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more.
    Thanks for magnificent info I was looking for this info for my mission.


    Here is my page; cash payday loan
    my page: continue reading

    SvaraRadera
  3. It's remarkable to pay a quick visit this website and reading the views of all colleagues concerning this paragraph, while I am also eager of getting familiarity.

    Also visit my website; merchant cash advance lenders

    SvaraRadera
  4. Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

    Hälsningar

    http://www.Fooduel.com

    SvaraRadera