3 juli 2011

Rabarberpaj

En enkel och god paj som får en knäckig yta av sirapen.



















500 g rabarber (ca 1 liter skuren)
1½ msk potatismjöl
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör & rapsolja (eller annat flytande matfett)
1½ dl ljus sirap   

Skölj, ansa och skär rabarbern i bitar och lägg i en pajform.
Strö över potatismjölet och skaka formen så att potatismjölet fördelas över bitarna.
Blanda socker, vetemjöl och bakpulver.
Rör i flytande matfett till en smulig deg.
Fördela över rabarbern.
Ringla över sirap i ett rutmönster.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

1 kommentar:

  1. Excellent post. Keep writing such kind of info on your
    site. Im really impressed by it.
    Hello there, You've performed a fantastic job. I will certainly digg it and personally recommend to my friends. I am sure they'll
    be benefited from this website.

    Look into my weblog :: pay day loan cash advance

    SvaraRadera