26 juni 2011

Potatissallad med valnötter och parmesan

Detta är den absolut godaste potatissallad jag vet! Jag är inte mycket för de krämiga potatissalladerna utan tycker bättre om de med vinäger. Man kan ju blanda i lite vad man vill men detta är vad jag gillar.



















½ - 1 kg kokt, kall färskpotatis
5-6 soltorkade tomater, strimlade
1 dl svarta oliver
1 påse blandad sallad
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk flingsalt
3 krm nymalen svartpeppar
20 valnötskärnor, grovhackade
parmesan, riven eller hyvlad

Skär potatisen i grova bitar. Blanda med tomater, oliver och valnötter. Blanda ihop olja, vinäger, senap, salt och peppar och häll över salladen. Blanda i sallad och parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar