13 juni 2011

Taleggiofylld kycklingfilé med pestopotatis

I helgen var det pingst. Det känns lite som att pingsten faller i glömska nu när man inte är ledig på annandag pingst. Det blir liksom som en vanlig helg. Vi firade inte heller men lite god mat blev det allt på pingstafton. Dock lite kallt att sitta ute så grillmaten fick flyttas in.
Ett tips är att grilla kycklingfilérna runt om så att de får färg och sedan lägga dem på en bit aluminiumfolie och steka klart. Osten kan nämligen rinna ut lite.



















4 st kycklingfiléer
100 gr taleggioost
4 st soltorkade tomater
8 tunna skivor parmaskinka
1 kg färskpotatis
50 gr basilika
1 pressad vitlöksklyfta
25 gr pinjenötter
50 gr fint riven parmesanost
2 dl olivolja
salt och nymald svartpeppar

Snitta kycklingfiléerna nästan helt igenom från ena långsidan. Vik upp den övre delen på filén så att den blir dubbelt så bred. Banka ut filéerna lätt med handen. Skär taleggioosten i mindre bitar och hacka de soltorkade tomaterna grovt. Fördela ost och tomater över kycklingfiléerna. Krydda med lite peppar. Salt behövs inte eftersom både osten och skinka ger sälta. Rulla ihop varje filé med två skivor parmaskinka utanpå och fäst med tandpetare. Grilla i 15-20 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen och lägg i en ugnsfast form tillsammans med lite olivolja salt och peppar. Rosta i ugnen ca. 30 min. Mixa under tiden basilikabladen och olivoljan tillsammans med vitlöken, pinjenötterna och parmesanosten. Smaksätt med salt och svartpeppar. Blanda med potatisen.

1 kommentar:

  1. Hey there, I think your website might be having browser compatibility
    issues. When I look at your blog site in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer,
    it has some overlapping. I just wanted to give you a
    quick heads up! Other then that, very good blog!



    Look at my website how do payday loans work

    SvaraRadera