29 apr. 2012

Helstekt entrecote med halloumipotatis och tomatcreme

Den helstekta entrecoten skulle egentligen varit grillad men så kom regnet. Är så trött på det ostadiga vädret, nu är det hög tid för lite vårvärme! Till tomatcremen använde jag en bruschettamix från Garant men man kan använda soltorkad tomatcreme eller tomatpesto också.














4 port.

700-800 g entrecote, hel bit

15-20 färskpotatisar
150 g svarta oliver, urkärnade
1 vitlöksklyfta
2 tsk dijonsenap
2 msk olivolja
200 g halloumiost

2 dl grekisk yoghurt
3 msk bruschettamix
1 dl naturella cashewnötter
salt, svartpeppar

Krydda köttet med salt och svartpeppar och stek eller grilla det runt om. Grilla eller stek i ugn, 120 grader, till en innertemperatur på 60 grader. Låt vila en stund innan du skär upp det.

Potatis: Mixa oliver, vitlök, dijonsenap och olivolja. Skiva halloumiosten i tunna skivor. Tvätta potatisen och dela dem i halvor. Lägg potatishalvor med snitt ytan upp i en ugnssäker form. Bre på olivröra och lägg en ostskiva ovanpå. Täck med en potatishalva till. Ringla över olivolja och salta och peppra. Ställ in i ugnen i ca 40 min.

Tomatcreme: Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter några timmar. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna. Låt svalna och hacka dem sedan. Blanda samman yoghurt, bruschettamix och cashewnötter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera gärna med stekt vit sparris och ett gott rödvin.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar