5 maj 2012

Små rabarberpajer med vit choklad

I helgen skördade jag vårens första rabarber. De första små späda smakar ju allra bäst!
Nu har jag dock rensat allt som fanns så nu får vi nog vänta ett tag på nästa skörd.



4 port.

300 g rabarber
1 ½ msk strösocker
1 msk potatismjöl

Deg
100 g vit choklad
½ dl sötmandel
100 g smör
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
½ dl strösocker

Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar. Blanda dem med socker och potatismjöl. Fördela rabarbern i 4 ugnssäkra portionsformar.
Grovhacka choklad och mandel. Smält smöret i en kastrull tills det börjar bli brynt. Låt smöret svalna. Tillsätt vetemjöl, havregryn och socker. Blanda i choklad och mandel. Fördela blandningen över rabarbern.
Grädda pajerna mitt i ugnen 15-20 min, tills täcket har fått fin färg. Servera med vaniljsås.

2 kommentarer:

  1. Det blev jätte gott med vit choklad i paj skalet

    SvaraRadera
  2. Can I simply say what a relief to discover
    somebody that truly knows what they are talking about online.
    You actually know how to bring a problem to light and make it
    important. A lot more people really need to check this
    out and understand this side of the story. I can't believe you're not more
    popular since you definitely have the gift.


    My blog; military payday loans

    SvaraRadera