11 juni 2012

Kalvytterfilé och färsk salsiccia med parmesanstuvad färskpotatis

Vi var sugna på att grilla i helgen men det är inte lätt att pricka in det mellan skurarna. I fredags gjorde vi ett försök men då fick det bli ugnen istället. I lördags gick det lite bättre då vi tajmade grillningen efter en skur. . . . Puh vad tröttsamt det är med detta vädret. Det blev iallafall en mix av kött och korv tillsammans krämiga färskpotatisar.













4 port.

600-700 g kalvytterfilé
salt och svartpeppar
olja
1 pkt ICA selection salsiccia

Parmesanstuvad färskpotatis
800 g färskpotatis
1 dl vispgrädde
3 dl mjölk, 3%
1½ msk vetemjöl
1 msk smör
1 dl finriven parmesan
salt och svartpeppar
2 msk hackad bladpersilja

Gnid in kalvytterfilén med lite olja och krydda med salt och svartpeppar. Grilla till en innertemperatur på 55 grader. Grilla korvarna i 12 min.

Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Vispa ihop grädde, mjölk och mjöl i en kastrull. Lägg i en msk smör och koka upp under omrörning till en tjock sås. Blanda potatisen med såsen. Rör ner parmesan och krydda med salt och peppar.
Vid servering strö över hackad bladpersilja och lite svartpeppar.

Servera tillsammmans med schalotten- och vitlöksfrästa sockerärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar