3 aug. 2011

Bulgursallad

Jaha, då var man tillbaka i vardagen igen. Tillbaka på jobbet och allt känns som vanligt. Det är helt otroligt hur fort man kommer in i den vanliga lunken. Om ni har slut på idéer när det gäller tillbehören till grillat kommer här en fräsch bulgursallad. Passar även bra till något kallskuret, det åt vi.



















4 pers.

3 dl bulgur
3 tomater
1 gurka
1 rödlök
1 dl hackad bladpersilja
½ citron
2 msk olivolja
1 dl små kalamataoliver
150 g fetaost
flingsalt och svartpeppar

Tillaga bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen och låt det svalna. Rör om så att det blir luftigt.
Skär tomaterna i klyftor och skär bort kärnhusen. Tärna tomaterna i fina tärningar. Halvera gurkan och gröp ur kärnorna. Tärna gurkan fint. Skala och hacka löken fint. Blanda det med bulgurn och persiljan. Kläm över saften från citronen och blanda i oljan. Salta och peppra. Vänd ner oliver och fetaost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar