4 aug. 2011

Chicken tikka

Detta är min variant av chicken tikka. Jag har inspirerats av lite olika recept. Den kräver lite förberedelse dagen innan, men sedan går tillagningen mycket snabbt.



















4 pers.

4 kycklingfiléer
1 ½ gul lök
1 stor röd paprika
2 vitlöksklyftor
4 tsk ingefära
2 dl citronsaft
1 msk spiskummin
3 msk garam masala
6 dl tjock yoghurt, 10 %
1 tsk salt
3 msk tomatpuré
cayennepeppar


Skär kycklingen i 3 cm stora tärningar.
Lägg en halv lök, vitlök, ingefära, citronsaft, spiskummin och 1 msk garam masala i en matberedare och finhacka.
Lägg kycklingbitarna i en ugnsform och bred kryddblandningen över kycklingen. Täck ugnsformen och marinera över natten.
Skär resten av löken och paprikorna i grova bitar. Stek dem i en stekpanna i lite olja. Lägg åt sidan.
Stek kycklingen i en stekpanna i olja på hög värme, tills den är genomstekt. Blanda i lök och paprika. Häll på yoghurt, tomatpuré och salt. Rör ner 2 matskedar garam masala och cayennepeppar efter smak. Låt det puttra ihop under omrörning.
Servera med naanbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar