4 port.
1,5-2 kg färska spareribs
2 gula lökar
2 lagerblad
10 hela svartpepparkorn
1 msk salt
Glaze:
1 dl ljust muscovadosocker
1 dl flytande honung
1 dl chilisås
½ dl japansk soja
2 msk balsamvinäger
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1 tumstor bit färsk ingefära
Blanda ihop alla ingredienser till glazen i en bunke, riv ner vitlök och ingefära.
Dela spareribsen på mitten och lägg i en stor kastrull. Dela lökarna i mindre bitar och lägg ner tillsammans med lagerblad, svartpepparkorn och salt. Häll på vatten så att det täcker köttet. Koka upp och låt koka långsamt i 1½ timme. Ta upp dem och låt svalna. Torka av dem med hushållspapper och pensla på glaze. Grilla över kraftig glöd. Stryk på glaze en gång till under grillningen. Skär upp och servera!
| En sista doft av sommaren |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar