4 jan. 2012

Dulce de leche mousse

Tänkte bara tipsa om nyårsdesserten som var mycket omtyckt. Den syrliga hallonsåsen passar bra till den söta moussen.



















6 port.

1 burk (397 g) sötad, kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde
1 ½ gelatinblad
2 äggulor

2 dl färska hallon
rivet skal av en liten citron

Koka en burk sötad kondenserad mjölk i ca 1 ½ timme så att den förvandlas till en dulce de leche. Låt svalna några timmar i kylen innan du använder den.
Lägg 1,5 gelatinblad i en skål med lite kallt vatten i minst 5 min så att gelatinet mjuknar.
Värm 1 dl grädde i en kastrull, och rör ner dulce de lechen. Vispa lite för hand tills kolakrämen har tunnats ut och blandat sig helt med grädden. Rör ner gelatinbladen.
Vispa de 2 äggulorna för sig, och 2 dl grädde för sig.
Vispa ner gräddkolasmeten i äggulorna, och vänd sedan ner grädden. Häll moussen i glas eller portionsformar, och ställ in i kylen ett par timmar att stelna.
Mixa hallonen tillsammans med rivet citronskal, sila såsen genom en finmaskig sil och häll över moussen. Dekorera ev med mörk choklad.

                   
                                       
                   

2 kommentarer:

  1. jamen jisses detta låter ju fantastiskt !!!! kokar just nu 2 !! burkar och sitter och googla på lite olika tips på vad jag kan göra med dem !!! Tack så hjärtloigt för tipset !!// Anna

    SvaraRadera
  2. Kondenserad mjölk kan aldrig bli fel, eller hur? Sött och gott!

    SvaraRadera