23 jan. 2012

Muffins med jordnötssmör och choklad

Då kom den då . . . . snön. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Visst har man längtat efter riktig vinter och det har inte varit någon rolig vinter med mest regn och blåst, men jag kan känna att snön kunde kommit lite tidigare. Nu börjar man lite, lite se fram emot våren, även om det är långt kvar.
I helgen blev det efter ett tags uppehåll, med brist på inspiration, lite bakning. Hade jordnötssmör och choklad hemma och tänkte att det kan väl inte bli annat än gott om man blandar ner dem i muffins. Och gott blev det . . . .



















12 muffins

3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl grekisk yoghurt
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
2 msk kallt kaffe
150 g jordnötssmör
100 g mörk choklad, grovt hackad

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret, häll i yoghurt och blanda det med smeten. Blanda vetemjöl med bakpulver och kakao och sikta ner det i smeten. Rör ner jordnötssmör, kaffe och hackad choklad. Fördela smeten i 12 formar. Fyll dem till 2/3. Grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar