6 apr. 2012

Pastasallad med rostad paprika och chévre

Lovade att det skulle komma fler recept från buffén på min systers disputationsfest. Så här kommer en god pastasallad som kan passa på vårens och sommarens fester.




 
6-8 port

2 röda paprikor
2 gula paprikor
1 msk olivolja
Pasta till 6 personer, tex farfalle
300 g chèvre
200 g babyspenat
2–2½ dl valnötter
 
Dressing
1 dl olivolja
3 msk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
1 msk grovkornig senap
Salt
Peppar

Sätt ugnen på 250 grader. Kärna ur paprikorna och dela var och en i 4 lika stora delar.
Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper, pensla på lite olivolja och rosta i mitten av ugnen i 7–10 minuter. Paprikorna ska få mörk färg, skalet ska nästan bli svart och bubbla. Låt dem svalna i en bunke, täckt med plastfolie. Dra sedan försiktigt av skalet och skär dem i mindre bitar.
Koka pastan och skölj den sedan i kallt vatten i ett durkslag. Rosta valnötterna i en torr teflonpanna. och låt dem svalna.
Häll upp pastan på ett stort fat, lägg på paprika och spenat, smula på osten och strö över valnötterna.
Rör ihop dressingen och ringla över pastasalladen.

1 kommentar:

  1. If you are going for best contents like me, just visit this website all the time
    for the reason that it provides quality contents, thanks

    Take a look at my site - no fax payday loans

    SvaraRadera