3 dec. 2011

Saffransskorpor

Dessa goda saffransskorpor kan jag inte vara utan på julen. De är också en bra gå bort-present så här i advent.



















2 påsar saffran
1 1/4 dl socker
75 g smör, rumsvarmt
1 ägg
2 msk flytande honung
1 apelsin
½-1 bittermandel
5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100 g mandel, skållade och grovt hackade

Rör socker, saffran och smör poröst. Häll i ägg, honung, rivet apelsinskal och riven bittermandel.
Blanda mjölet med bakpulver, bikarbonat, salt, vaniljsocker och rör ner i smörsmeten. Blanda till sist i den hackade mandeln. Rulla ut degen i två knubbiga rullar och grädda i 175 grader i 25 min. Sänk ugnen till 125 grader.
Skär längderna i sneda bitar och ställ tillbaka dem på plåten på högkant. Grädda ytterligare 10 min och stäng sedan av ugnen och låt skorporna torka i ugnen tills den svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar