8 jan. 2012

Pizza med bacon och getost

Jag tycker att hemmagjord pizza blir mycket godare än köpt (iallafall de "svenska" varianterna som serveras på de flesta pizzerior) och så kan man ju själv välja vad man vill ha på. Här har jag valt min favoritost, chévre, tillsammans med ett bacon med lite mindre fett. Man kan välja att göra 2 stora pizzor eller 4 mindre.



















Pizzadeg
25 g jäst
2 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
5 dl vetemjöl

Fyllning
Zeta pastasås classico
1 kula mozzarella, 125 g
150 g chévre
1 ½ pkt bacon (gärna Scan butchers choice)
örtolja (färsk timjan+olivolja)
flytande honung

Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olivolja och salt. Arbeta in mjölet och knåda till en smidig deg.
Låt jäsa 1 timme under handduk. Mixa under tiden en halv kruka färsk timjan med 3-4 msk olivolja.
Sätt ugnen på 250 grader.
Kavla ut degen till 2 eller 4 pizzor, så tunna som möjligt. Stryk på ett tunt lager tomatsås, smula över de två ostsorterna, lägg på baconskivor och ringla över örtoljan. Baka i ugn 10-15 min. Ringla över flytande honung och strö över färsk timjan.

1 kommentar:

  1. Hi there to every , as I am genuinely eager of reading this
    website's post to be updated on a regular basis. It contains nice information.

    Here is my web site; payday loan no faxing
    Also see my webpage :: take a look over here

    SvaraRadera