29 jan. 2012

Tomatpaj med serrano och salami

En paj med italienska smaker, förutom serranon då, som jag tycker är godare än parma. Men där kan man ju välja det man tycker bäst om. En bra start på helgen blev detta i fredags kväll!



















Pajdeg
se Chévre- och spenatpaj

Fyllning
4 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
4 sardeller
1 krm svartpeppar
100 g parmesan, riven
1 dl gröna oliver
5 soltorkade tomater, strimlade
2 ägg
1 ½ dl matlagningsgrädde
80 g serranoskinka
80 g italiensk salami (gärna felino)

Sätt ugnen på 200 grader.
Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär tomatköttet i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök ca 1 min. Finhacka sardellerna och blanda ner dem samt svartpeppar. Lägg i tomatbitarna och stek ytterligare ca 2 min.
Fördela hälften av parmesanen i det förgräddade pajskalet. Bred ut tomatblandningen över och strö över resten av osten. Lägg på oliver och soltorkade tomater. Vispa ihop ägg och grädde och häll över. Grädda pajen ca 30 min. Lägg på serrano och salami. Servera gärna med en god sallad.

































3 kommentarer:

  1. Tack! Åh vad det värmer med positiva kommentarer. Jag bli så glad!

    SvaraRadera
  2. Hiya! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird when browsing from my iphone 4. I'm trying
    to find a theme or plugin that might be able to fix this issue.

    If you have any suggestions, please share. Many thanks!


    my web blog - read what she said

    SvaraRadera