27 feb. 2011

Helstekt ryggbiff med rucolapotatis och stekt sparris

Igår kväll hade vi besök av goda vänner och då blev det grillpremiär. Helt klart rekordtidigt! Och så blev det lite plock till förrätt och en smaskig chokladmousse till dessert...


1 kg ryggbiff
3 msk svart-, grön-, vit- och rosépeppar, krossad
1 tsk salt
900 g delikatesspotatis
50 g ruccolasallad
2 dl mandel
2 klyftor vitlök
2 dl västerbottenost
1-2 dl olivolja
12 st grön sparris
salt ochsvartpeppar

Sätt ugnen på 120 grader. Gnid in köttet med lite olja, kryddor och salt. Grilla runt om. Stick in en stektermometer och stek klart i ugn till innertemperatur på 56 grader.
Koka potatisen mjuk. Mixa samman ruccola, mandel, vitlök, olja och ost. Smaka av med salt och peppar.
När köttet är färdigt, tag ut det ur ugnen och låt vila 5 min i folie.
Bryn potatisen och blanda med rucolaröran. Skala sparrien och bryt av nedersta delen. Stek den och krydda med salt och svartpeppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar