24 feb. 2011

Kycklingsoppa med risoni















Brrr! Fortfarande så kallt ute... Längtar till våren nu. Ikväll fick jag värma mig med en god soppa istället.

2 kycklingfiléer
smör att steka i
3 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
rivet skal av en lime
saft av ½ lime
1 tsk chilipeppar (mer om du gillar lite sting)
3 msk kycklingfond
½ tsk salt
1 dl risoni
2 ½ dl matlagningsgrädde
persilja


Skär kycklingen i bitar och stek i en gryta. Tillsätt tomatpuré och vetemjöl och rör runt. Tillsätt vatten, skal och saft från lime, chilipeppar, kycklingfond, salt och risoni. Koka 10 min. Tillsätt grädde och persilja. Servera gärna med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar