22 dec. 2011

Glaserade revbensspjäll

Revbensspjäll är gott på julbordet men man kan ju inte äta allt på samma gång så jag gjorde dessa tidigare i julveckan istället. Mycket goda med den kryddiga glazen och kokningen gör att de blir otroligt möra. Jag serverade dem tillsammans med Saffransbulgur. Kanske något att laga till i mellandagarna?



















4 pers.

1 ½ kg tjocka revbensspjäll
2 köttbuljongtärningar

Glaze
1 apelsin, rivet skal
1 msk färsk ingefära, riven
2 tsk röd chili, finhackad
½ dl honung
2 dl balsamvinäger

Koka upp vatten med buljongtärningar i en rymlig kastrull. Lägg i revbensspjällen och koka i 1 ½ timme. Sätt ugnen på 150°.
Lägg ingredienserna till glazen i en kastrull och koka utan lock ca 20 minuter.
Pensla spjällen med glazen. Lägg dem i en ugnssäker form och stek med köttsidan upp mitt i ugnen ca 1 timme. Vänd på köttet efter ca 40 min. Pensla var 15 min. När köttet lossar lätt från benet är det klart.            

3 kommentarer:

  1. Ser sjukt gott ut! Måste testas, men får byta ut honung mot sukrin eftersom jag är Lchf:are. Borde funka?

    SvaraRadera