6 port.
1 burk (397 g) sötad, kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde
1 ½ gelatinblad
2 äggulor
2 dl färska hallon
rivet skal av en liten citron
Koka en burk sötad kondenserad mjölk i ca 1 ½ timme så att den förvandlas till en dulce de leche. Låt svalna några timmar i kylen innan du använder den.
Lägg 1,5 gelatinblad i en skål med lite kallt vatten i minst 5 min så att gelatinet mjuknar.
Värm 1 dl grädde i en kastrull, och rör ner dulce de lechen. Vispa lite för hand tills kolakrämen har tunnats ut och blandat sig helt med grädden. Rör ner gelatinbladen.
Vispa de 2 äggulorna för sig, och 2 dl grädde för sig.
Vispa ner gräddkolasmeten i äggulorna, och vänd sedan ner grädden. Häll moussen i glas eller portionsformar, och ställ in i kylen ett par timmar att stelna.
Mixa hallonen tillsammans med rivet citronskal, sila såsen genom en finmaskig sil och häll över moussen. Dekorera ev med mörk choklad.
jamen jisses detta låter ju fantastiskt !!!! kokar just nu 2 !! burkar och sitter och googla på lite olika tips på vad jag kan göra med dem !!! Tack så hjärtloigt för tipset !!// Anna
SvaraRaderaKondenserad mjölk kan aldrig bli fel, eller hur? Sött och gott!
SvaraRadera