16 apr. 2012

Parmesanpasta med serrano och valnötter

Helgen har varit så lugn att jag mot slutet av den nästan sprungit på väggarna. Lugnet har berott på dunderförkylningen som även gjorde att jag i i helgen inte hade nån röst. Idag är den hörbar men har inte blivit bättre av att jag jobbat en hel dag, det är ju inte så lätt att vara tyst när man jobbar med barn. De tyckte att min röst lät seg. Hmm. . . .
Tillbaka till helgen, mannen fick välja mat eftersom mina smaklökar inte var på topp och jag inte var sugen på något. Vad tror ni det blev? Hans favoritföda pasta naturligtvis. Jag tyckte att han kunde vara lite mer specifik, då sa han tagliatelle. Ja han skulle nog gärna äta bara det en lördagskväll. . . .
Nu är ju inte min favorit pasta men jag förhandlade mig till fylld sådan som är lite godare och så gjorde jag lite tillbehör också, man kan ju festa till det lite på helgen ;o)
Det blev iallafall toppbetyg på denna rätt!














4 port.

500 g fylld pasta (jag använde ICA Selection Girasole med tomat, mozzarella och basilika)
2 dl lätt creme fraiche
½ dl standardmjölk
125 g riven parmigiano regianno
100 g valnötter
65 g färsk babyspenat
16 skivor serranoskinka
svartpeppar

Rosta valnötterna i en torr stekpanna och bryt dem i mindre bitar.
Värm mjölk, creme fraiche och ost i en kastrull tills osten smälter. Smaka av med svartpeppar.
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Blanda pastan med såsen och blanda ner valnötter och babyspenat. Servera med serranoskinkan.

1 kommentar: