17 apr. 2011

Chévre- och spenatpaj

Förväntade mig sol igår och hade planerat att grilla, men det blev inte alls fint så det blev till att grilla i ugnen istället. Inte riktigt samma känsla...... Tillbehöret blev väldigt lyckat iallafall, nämligen denna goda paj!















Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
50 g smör
ca. 1 dl kesella

Fyllning:
150 g förvälld bladspenat (eller tinad)
2 ½ dl lätt creme fraiche
3 ägg
salt, peppar
200 g chévre

Garnering:
pinjenötter

Mixa ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut i en pajform. Pricka med en gaffel och förgrädda i 200 grader i 10 min.
Tryck ut ev. vätska ur spenaten. Rör ihop spenat, creme fraiche och ägg i en bunke. Salta och peppra.
Skär chévren i ½ cm tjocka skivor. Fyll pajskalet med äggstanningen och placera ut chévreskivorna. Grädda i 200 grader ca. 25 min, eller tills pajen fått fin färg. Strö över pinjenötter när det återstår 5 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar