13 apr. 2011

Grön ärtsoppa

Jaha, då var det dags för en soppa igen... Denna blev iallafall väldigt god.


1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ½ hönsbuljongtärning
2 dl vitt vin
5 dl vatten
700 g frysta ärtor
salt och peppar
2 dl grädde

Hacka den gula löken och vitlöken. Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken tills den blivit mjuk men inte fått färg. Tillsätt hönsbuljongtärning, vatten och vin och låt koka i cirka 5 minuter. Häll ner de gröna ärtorna och koka i ytterligare 5 minuter. (Om du kokar ärtorna för länge kommer de få en tråkigare färg) Mixa soppan helt slät med en stavmixer eller i en blender. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt grädden och koka upp allt ännu en gång innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar