10 apr. 2011

Oliv- och valnötsbröd


25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
1 dl svarta kalamataoliver, grovt hackade
1 dl valnötter, grovhackade
1 msk honung
1-2 msk olivolja
1 tsk flingsalt, drygt
6 dl vetemjöl

Smula ner jästen och blanda med fingervarmt vatten.
Tillsätt olja salt, och honung. Rör ner oliver och valnötter. Blanda ner mjölet. Obs! Degen ska vara kladdig. Strö 2 msk mjöl över degen och låt jäsa i cirka 1 timme.
Vält upp på ett mjölat bord utan att knåda. Dela upp degen i 4 delar och gör vridna baguetter direkt på plåten utan att röra degen så mycket.
Grädda i 5 minuter på 250 grader. Stäng av ugnen låt baguetterna grädda i 12 minuter på eftervärme.               





<>
 
<>
 
<>
 
<>
 
<>
 
<>
 
<>
 
<>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 










                   
                   
                   
                   
                   

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar