Revbensspjäll är gott på julbordet men man kan ju inte äta allt på samma gång så jag gjorde dessa tidigare i julveckan istället. Mycket goda med den kryddiga glazen och kokningen gör att de blir otroligt möra. Jag serverade dem tillsammans med Saffransbulgur. Kanske något att laga till i mellandagarna?
4 pers.
1 ½ kg tjocka revbensspjäll
2 köttbuljongtärningar
Glaze
1 apelsin, rivet skal
1 msk färsk ingefära, riven
2 tsk röd chili, finhackad
½ dl honung
2 dl balsamvinäger
Koka upp vatten med buljongtärningar i en rymlig kastrull. Lägg i revbensspjällen och koka i 1 ½ timme. Sätt ugnen på 150°.
Lägg ingredienserna till glazen i en kastrull och koka utan lock ca 20 minuter.
Pensla spjällen med glazen. Lägg dem i en ugnssäker form och stek med köttsidan upp mitt i ugnen ca 1 timme. Vänd på köttet efter ca 40 min. Pensla var 15 min. När köttet lossar lätt från benet är det klart.
ser brent ot
SvaraRaderaSer sjukt gott ut! Måste testas, men får byta ut honung mot sukrin eftersom jag är Lchf:are. Borde funka?
SvaraRaderaBlev riktigt smarrigt
SvaraRadera