8 feb. 2012

Rotfruktsplättar med feta- och olivkeso

En lite nyttigare variant av plättar, eller egentligen är det väl en variant av raggmunk.
Rotsakerna ger god smak och lite tuggmotstånd och så får man i sig lite protein av keson. God vardagsmat!



















4 port.

Fetakeso
250 g keso
100 g fetaost
1 dl gröna oliver

Smula ner fetaosten i en skål och blanda med keso och hackade gröna oliver. Låt gärna stå till sig en stund innan servering.

Rotfruktsplättar
2 palsternackor
1 stor morot
3 potatisar
1/4 rotselleri
3 ägg
4 dl mjölk
1 tsk salt
2 dl dinkelmjöl

Skala och riv alla rotsakerna. Vispa ihop ägg och mjölk och vispa sedan ner mjöl och salt till en jämn smet. Blanda ner rotsakerna i smeten. Stek små plättar i smör, ca 2-3 min på varje sida.

1 kommentar:

  1. Lånar receptet av dig. Känns helt rätt för säsongen.

    Trevlig kväll
    Linda

    SvaraRadera