26 feb. 2012

Lyxmüsli

Nu var det längesedan ni fick något nytt recept av mig, men ibland finns varken inspiration eller tid att blogga. Hoppas jag kommer igång nu, kanske får jag inspiration av det underbara vårvädret och ljuset som kommit tillbaka.
Häromdan gjorde jag en egen müsli. Det är enkelt och när man gör den själv kan man ju lägga i det man tycker bäst om. Denna innehåller mycket godsaker och passar perfekt på helgfrukosten när man vill lyxa till det lite.













3 dl havregryn
2 dl fiberhavregryn
1½ dl grovhackade nötter, t.ex. hasselnötter och mandlar
1 dl riven kokos
1 dl solrosfrön
½ dl krossade linfrön
1½ dl koncentrerad äpplejuice
2 tsk vaniljsocker
3 msk flytande honung
½ dl pumpakärnor
1 dl torkade dadlar, grovhackade
1 dl russin

Sätt ugnen på 160 grader. Blanda havregryn, nötter, kokos, solrosfrön och linfrön i en bunke. Blanda äpplejuice, honung och vaniljsocker i en skål och blanda sedan med havregrynsblandningen. Häll ut på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugn 20-30 min. Rör om då och då. Ta ut plåten och låt blandningen svalna. Rör ner pumpakärnor, dadlar och russin.

2 kommentarer:

  1. Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article.
    I'll make sure to bookmark it and return to read more of your useful info. Thanks for the post. I will definitely return.

    Feel free to surf to my site :: payday loan no credit check

    SvaraRadera
  2. It's remarkable to go to see this site and reading the views of all colleagues about this piece of writing, while I am also zealous of getting know-how.

    Also visit my weblog :: great point

    SvaraRadera