1 mars 2012

Dinkelscones

Dessa scones gör jag ofta som tillbehör till soppa. Det ska ju vara nybakt bröd till soppa, men det är inte alltid man har tiden att baka "riktigt" bröd. Scones går snabbt och dessa är dessutom lite nyttigare än vanliga scones och mycket godare om du frågar mig.



















12 scones

4½ dl fullkornsdinkelmjöl
2 dl fullkornshavregryn
½ dl krossade linfrön
1 tsk salt
1 msk bakpulver
3/4 dl flytande smör
2½ dl naturell yoghurt

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan i yoghurt och smör till en kladdig deg. Sätt 12 muffinsformar i en muffinsplåt och klicka ut degen i formarna. Grädda i 225 grader i ca 15 min.

1 kommentar:

  1. Woah! I'm really digging the template/theme of this site. It's simple, yet
    effective. A lot of times it's very difficult to get that "perfect balance" between superb usability and visual appearance. I must say you've done a superb job with this.

    Additionally, the blog loads very quick for me on Opera.
    Excellent Blog!

    Feel free to visit my web site - cash advance nj

    SvaraRadera