2 juni 2012

Rabarberkompott med mascarponekräm

Här kommer ett rabarberrecept till, kan bli ännu fler framöver. . . .
Denna gång en dessert med en blandning av sött och syrligt.



















4 port.

Rabarberkompott
6 rabarberstjälkar
1 kanelstång
2 dl socker
1 dl vatten

Mascarponekräm
2 dl mascarpone
2 dl turkisk yoghurt
1 vaniljstång
1 msk florsocker

12 biscotti
mörk choklad 70% , grovhackad

Dela rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med kanelstången. Häll i vatten och socker. Koka upp och låt småkoka 5-10 min, tills rabarbern är mjuk. Ta ut kanelstången och låt svalna.
Blanda ihop mascarpone och yoghurt. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda ner det och florsockret i mascarponeblandningen.
Lägg biscottin i en påse och krossa dem grovt.
Varva rabarber, mascarponekräm och biscotti i 4 glas och toppa med hackad, mörk choklad.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar