28 feb. 2011

Gourmetburgare















I går kväll blev det dessa goda hamburgare som är goda både att steka och grilla. En favorit hemma hos oss! Man kan ju servera med pommes frites, klyftpotatis eller liknande men jag tycker inte att det behövs.

400 g nötfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 äggula
1 dl hackade svarta oliver
3/4 dl marinerade vitlöksklyftor (helst med chili)

Getostdressing:
100 g get- el. fetaost
2 msk mjölk
2 msk olivolja

Tillbehör:
3-4 tomater
rucola- el. krispsallad
4 hamburgerbröd eller något annat gott bröd
salt, svartpeppar

Värm ugnen till 225 grader.
Skiva tomaterna centimetertjock, lägg dem i oljad ugnssäker form, droppa över mer olja, salta och peppra och ugnsbaka 20-30 min.
Kantskär osten och mixa eller mosa den med en gaffel med mjölk och olja.
Blanda färsen med salt, peppar, äggula, oliver och vitlök. Forma fyra burgare och grilla eller stek dem.
Grilla eller värm bröden i ugnen. Lägg upp burgaren med bröd, tomat, sallad och dressing. Njut!

1 kommentar:

  1. Why people still make use of to read news papers when in this
    technological globe the whole thing is available on net?


    Take a look at my web blog - cash advance utah

    SvaraRadera