1 mars 2011

Oliv- och getostfylld fläskfilé

Idag var det träning som gällde för oss båda, vilket betydde att ingen av oss varken hann eller orkade handla. Så det vara bara att fixa till något av det som fanns hemma och det blev en riktigt god fläskfilé. Risoni blev det till, för det var vad jag hade hemma, men klyftpotatis och en kall sås hade passat bra.















600 g fläskfilé
100 g hård getost
1 dl svarta oliver
2 msk färsk hackad rosmarin el. 1 tsk torkad
salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Putsa filén och skär ett snitt längs med hela. Banka ut filén så att den blir ca. 1 cm tjock. Skär stavar av osten, hacka oliverna och rosmarinen. Lägg detta på köttet och rulla ihop. Bind ihop med steksnöre. Salta och peppra. Stek filén runt om och kör klart i ugnen  15 -20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar