16 mars 2011

Svartpepparlax i tortillabröd

Ikväll blev det en laxrätt som jag ändrat ganska mycket från orginalet. Man kan ju lägga i vilka grönsaker man vill och även byta smak på färskosten. Det är alltid kul att experimentera! Så här gjorde i alla fall jag idag:















4 portionsbitar lax
2 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk socker
philadelphiaost med tomat och pesto
machésallad
babyplommontomater, halverade
avokado, skuren i bitar
kalamataoliver (kärna helst ur)
tortillabröd (jag använde fullkorn)

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop kryddorna och krydda laxen med blandningen. Bryn på båda sidor i en stekpanna och sätt sedan in den i ugnen i en ugnsfast form i 12-15 min eller till 56 grader. Servera med grönsaker och en klick färskost i tortillabröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar