4 maj 2011

Falafel i pitabröd

Första gången jag gjorde falafel hemma, blev min man mycket skeptisk, innan han hade smakat. Men nu är det en av hans vardagsfavoriter och min med! Jag rekommenderar verkligen er att prova detta, även om ni inte är vana att äta vegetariskt. Jättegott!


Falafel
1 burk kikärter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
½ dl bladpersilja
2 tsk spiskummin
½ tsk salt
1 grön chili eller ½ tsk sambal oelek
1 äggula
2 msk maizena majsmjöl
smör och olja att steka i

Tillbehör
pitabröd
gurka, skivad
sallad
majs
turkisk yoghurt

Skölj av kikärterna och låt dem rinna av. Hacka löken, vitlöken och chilin (med kärnor). Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en smet. Klicka ut smeten till små biffar i en varm stekpanna och stek dem gyllenbruna på båda sidor. Värm pitabröden och servera falafeln med tillbehören.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar