25 maj 2011

Majsplättar med fetakeso och salsa

Kvällens middag blev dessa plättar som med lite bakpulver i, blir lite extra "fluffiga". Gott med majs i som ger lite tuggmotstånd. Till det en keso med fetaost och en fräsch salsa. Ett gott alternativ till de vanliga pannkakorna!














4 port.

Majsplättar
2 ägg
1 dl tjock yoghurt 10%
4 dl mjölk
1½ dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 burk (340g) majs
salt

Häll av majsen. Vispa ihop ägg, yoghurt och mjölk. Blanda ut bakpulvret i mjölet och vispa ner i smeten. Tillsätt lite salt. Blanda ner majsen. Stek i smör. Servera med tillbehören.

Salsa
2 tomater
½ gurka
5 färska champinjoner
1 liten rödlök
vinäger
olivolja
flingsalt
svartpeppar

Skär tomaterna i klyftor och filéa dem (skär bort innandömet). Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna. Hacka tomat, gurka, rödlök och champinjoner i små tärningar. Lägg i en skål och häll över vinäger och olja efter smak. Salta och peppra.

Fetakeso
Blanda 250 g keso med 75 g (½ pkt) smulad fetaost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar