22 maj 2011

Grillad getostquesadilla och örtsås

Igår hejade vi fram alla tappra löpare på Göteborgsvarvet. Så duktiga de är som tar sig runt! Lite för långt för min del, men det är en rolig folkfest och kul att titta på. På kvällen grillade vi entrecote med två goda tillhehör som jag tänkte dela med mig av.















Grillad getostquesadilla
4 port.

2-3 potatisar
knappt 1 dl matlagningsgrädde
100 g getost
1 tsk grillkrydda med honungssmak
2 msk olivolja
4  tortillabröd

Skala och koka potatisen. Värm grädden. Stöt potatisen grovt och tillsätt grädde, getost, grillkrydda och olivolja. Fördela potatiskrämen mellan dubbla tortillabröd.
Grilla på svag värme tills bröden fått en gyllenbrun färg, ca. 2 minuter på varje sida. Skär upp quesadillorna i tårtbitar och servera.

Örtsås

2 nävar rucola
½ kruka färsk basilika
3 msk olivolja
saft av ½ citron
2 dl tjock yoghurt 10%
1 krm salt
1 krm fisksås
1 riven vitlöksklyfta
svartpeppar

Mixa rucola och basilika med olivoljan och citronsaften. Blanda sedan ner övriga ingredienser för hand.

1 kommentar:

  1. You've made some really good points there. I checked on the web for additional information about the issue and found most individuals will go along with your views on this website.

    my website: cheap payday loans online

    SvaraRadera