4 portioner
|
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till en smuldeg, lägg på plåt och baka i 180 c° ca 10 min.
Hallon- och passionkompott:
Koka upp socker, vatten, rivet limeskal och limesaft, lägg i hallon och passionsfrukt och låt stå och sätta smak.
Chokladsås:
Koka upp grädde med sockret och häll det över chokladen, låt stå några minuter och blanda tills du får en härlig len chokladsås.
Chokladmousse:
Vispa upp 2 dl grädde och ställ i kyl. Koka sedan 1 dl grädde och häll det över chokladen, blanda tills du får en len och fin tryffel. Separera äggulan från äggvitan och lägg i en bunke du kan vispa i, koka upp sockerlagen och häll över äggulan medans du vispar med handvisp, vispa tills du får ett härligt skum. Blanda sedan i choklad tryffeln i skummet, blanda väl och sedan sist i med grädden, blanda väl tills moussen ser glansig och härlig ut.
Ihopsättning av dessert:
1. Chokladmousse, ca halva glaset, Låt stå i kyl ca 30 min.
2. Hallon- och passionkompott, sila av lagen.
3. Chokladcrumble.
4. Chokladsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar