4 port.
1,5-2 kg färska spareribs
2 gula lökar
2 lagerblad
10 hela svartpepparkorn
1 msk salt
Glaze:
1 dl ljust muscovadosocker
1 dl flytande honung
1 dl chilisås
½ dl japansk soja
2 msk balsamvinäger
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1 tumstor bit färsk ingefära
Blanda ihop alla ingredienser till glazen i en bunke, riv ner vitlök och ingefära.
Dela spareribsen på mitten och lägg i en stor kastrull. Dela lökarna i mindre bitar och lägg ner tillsammans med lagerblad, svartpepparkorn och salt. Häll på vatten så att det täcker köttet. Koka upp och låt koka långsamt i 1½ timme. Ta upp dem och låt svalna. Torka av dem med hushållspapper och pensla på glaze. Grilla över kraftig glöd. Stryk på glaze en gång till under grillningen. Skär upp och servera!
En sista doft av sommaren |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar