Måste tipsa om denna himmelska chokladkräm som kommer från Leila Lindholm. Hon skriver att den är fullständigt livsfarlig och jag håller med. Tyckte dock att den var lite liten så jag halverade receptet och delade upp det på 4 portioner istället för 6. Jag serverade en kula Häagen-Dazs vaniljglass till.
12 port.
2 dl mjölk, 3 %
3½ dl vispgrädde
0.75 dl strösocker
1 färsk vaniljstång
200 g 70% choklad av bra kvalitet
6 äggulor
Sätt ugnen på 100 grader. Koka upp mjölk, vispgrädde, strösocker med frön från en urskrapad vaniljstång. Ta av från värmen. Hacka chokladen och smält ner den i den varma gräddmjölken. Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa sönder äggulorna och vispa ner chokladsmeten i gulorna (i en fin stråle) under vispning. Fyll espressokoppar med chokladsmeten och ställ dem i en ugnsform.
Fyll ugnsformen med ljummet vatten upp till hälften av kopparna. Grädda chokladkopparna i mitten av ugnen i cirka 1,5 timme. Smeten ska dallra lite när man skakar på koppen. Låt dem svalna i rumstemperatur och låt dem sedan bli helt kylda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar