Invigning av min nya baguetteplåt som jag fick i födelsedagspresent! Det blev en god frasig yta på dessa baguetter. Släng gärna in en kopp vatten i ugnen under gräddningen för att få till den rätta ytan.
25 g jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
2 dl fiberhavregryn
9-10 dl vetemjöl
frön, t. ex. sesamfrön, linfrön, solrosfrön
Smula jästen i en bunke. Värm vattent till 37 grader. Häll lite av vattnet i bunken och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt, havregryn och grahamsmjöl. Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig. Täck med bakduk och jäs i 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda inte! Skär degen med en vass kniv i 4 bitar. Forma försiktigt bitarna till längder. Lägg längderna på en plåt och skär några djupa snitt på snedden.
Täck med bakduk och jäs i 40 min.
Sätt ugnen på 250 grader. Pensla baguetterna med ljummet vatten och strö över frön. Grädda bröden i 8 min, sänk värmen till 200 grader och grädda i ytterligare ca. 20 min. Låt svalna på galler utan bakduk.
Hur många personer är det där räknat för ungefär? :) Skulle vara glad över svar.
SvaraRaderaTja, det blir fyra baguetter och äter man bara brödet och är hungrig så kan man nog äta en hel, äter man brödet till en soppa till så räcker en halv. De är mindre än baguetter du köper i affären. Hoppas du är nöjd med svaret :o)
SvaraRaderaI constantly spent my half an hour to read this blog's articles everyday along with a mug of coffee.
SvaraRaderamy weblog check it out
My partner and I stumbled over here different web
SvaraRaderapage and thought I might as well check things out.
I like what I see so now i am following you. Look forward to
finding out about your web page yet again.
Feel free to surf to my web blog; breast enhancement creams
My web page: breast enlargement