6 sep. 2011

2 mycket smarriga pajer

På begäran från flera håll kommer nu recept på två pajer som har varit omtyckta när jag bjudit på dem. Jag använde samma pajdeg som till Västerbottenpaj, men degen till Chevré- och spenatpaj är också mycket god. Inga bilder här tyvärr . . . .

Laxpaj med spenat

Fyllning
2 ägg
1-2 dl mjölk
2 dl mellangrädde
200 g kallrökt lax i kuber
200 g färsk spenat
2 finhackade schalottenlökar
½ dl hackad dill
salt, svartpeppar
2-3 dl riven lagrad ost

Sätt ugnen på 200 grader. Fräs grovhackad spenat tillsammans med löken i lite olivolja. Låt det svalna. Lägg spenatfräset i pajskalet. Strö över kuber av lax och hackad dill. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och lite nymald svartpeppar samt det mesta av osten. Fördela i pajskalet. Strö över resten av osten. Grädda i 35-40 min eller tills pajen fått fin färg.


Getostpaj med salami

Fyllning
½ dl pinjenötter
100 g tunt skivad salami
1 burk grillad papika, 200 g
2 dl rucola
100 g getost
3 ägg
250 g kesella
1 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Strimla salamin. Låt paprikan rinna av. Fördela salami och paprika i det förgräddade pajskalet. Strö över rucolasallad, pinjenötter och smulad getost. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda pajen i 35-40 min eller tills pajen har fin färg, 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar