13 sep. 2011

Pastarullar med serrano och ricottakräm

I lördags var vi barnvakt till vår lille gudson, som även är min systerson. Full rulle när han är här, men skoj är det. Barn brukar ju vara ärliga och han tyckte denna pastarätt var "jättegod", men jag tror nog mest att han ville åt lördagsgodiset som väntade . . . .



















4 port.

12 färska lasagneplattor
2 kvistar färsk rosmarin
10 soltorkade tomater
2-3 vitlöksklyftor
400 g ricottaost
12 skivor serranoskinka (eller parma)
2 dl grovhackade, svarta oliver
1 pkt mozzarellaost
6 dl tomatsås

Hacka sammman rosmarin, soltorkade tomater och vitlök och blanda med ricottaosten eller kör allt i matberedaren.
Fördela tomatröran på lasagneplattorna, strö lite hackade oliver på och lägg en skinkskiva över. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven ner i en smord, ugnsfast form. Ringla över tomatsås och riv över mozzarella. Gratinera i 200 grader i 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar