10 okt. 2012

Kantarellpizza med västerbottenost och bacon

En lyxig pizza med höstens svampskörd.
Pizzabotten får god smak med dinkel i degen.

 
 
Pizzadeg
25 jäst
dl vatten, 37 grader
dl fullkornsdinkel
dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk olivolja

Tomatsås
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 msk tomatpure
1 förpackning passerade tomater
1 tsk torkad oregano
1 msk vit balsamvinäger
1 msk honung
salt, svartpeppar

Fyllning
500 g kantareller
150 g västerbottenost, riven
1 pkt bacon, Butchers choice
torkad oregano

Gör så här:
Pizzadeg
Lös upp jästen i vattnet och blanda ner salt, olivolja och de två mjölsorterna. Knåda till det blir en smidig deg, ca 5 min i maskin. Täck med bakduk och jäs i 40 min. Tryck sedan ut degen i en långpanna och lägg på fyllningen.

Tomatsås
Finhacka lök och vitlök och fräs i en kastrull i lite olja. Tillsätt tomatpure efter ett par minuter och fräs lite till. Häll i passerade tomater, oregano, vinäger och honung. Koka upp och låt sjuda 40 min. Smaksätt med salt och peppar. Mixa såsen med stavmixer om du vill ha en slät sås.

Fyllning
Stek kantarellerna i smör. Dela baconet en gång på längden.

Bred på ett tunt lager tomatsås på botten. Strö över osten, sedan kantarellerna, lägg på baconet och pudra över lite oregano. Baka i ugn i 225 grader i 15-20 min.

2 kommentarer:

  1. I think the admin of this web site is in fact working hard in support
    of his website, for the reason that here every stuff is quality based
    stuff.

    my page; cash in advance lenders

    SvaraRadera
  2. I'm no longer positive the place you are getting your information, however good topic. I needs to spend a while learning much more or understanding more. Thank you for wonderful information I was in search of this info for my mission.

    Also visit my page: instant cash advance locations

    SvaraRadera