4 maj 2011

Rabarbermuffins med smulkrisp

Igår blev jag sugen på att baka något av de fina rabarberna som kommit upp. De första späda är ju godast, så det är bäst att passa på. Det blev dessa muffins:



















Fyllning
100-150 g rabarber
1 msk smör
3 msk råsocker
½ msk kardemumma

Smuldeg
30 g smör, kallt
2 msk havregryn
2 msk hackade hasselnötter
2 msk råsocker
½ msk vetemjöl

Muffinssmet
2 ägg
 dl råsocker
100 g smör
2 dl mjölk, 3 %
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
12 st muffinspappersformar 

Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarbern i centimeterstora bitar. Stek bitarna hastigt i smör och råsocker och pudra över kardemumma mot slutet. Ställ rabarbern åt sidan. Blanda ihop alla ingredienserna till smuldegen. Vispa upp ägg och socker till smeten i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och rör ned i äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ned och rör ihop till en jämn smet. Ställ muffinsformarna på en plåt och fördela lite av smeten i dem, precis så att det täcker botten. Lägg i rabarber, fyll på med resten av smeten och toppa med smuldeg. Grädda i ugnen i 20-25 minuter.

1 kommentar:

  1. I read this article fully on the topic of the comparison of newest and previous
    technologies, it's remarkable article.

    Also visit my web-site: payday quick cash
    Also see my web page - cash advance same day

    SvaraRadera