3 apr. 2011

Fläskfilé i salviasås

Igår kom vi hem från en härlig skidvecka i Sälen. Skönt med lite semester. Pga av detta har det inte hänt något här på bloggen, men här kommer ett recept som jag gjorde på resan. Bilden blev kanske inte så rolig, men rätten är väldigt god!














500 g fläskfilé
½ dl finhackade örter, t. ex. rosmarin, timjan och dragon
salt
2 msk smör
200 g färska champinjoner
2 finhackade vitlöksklyftor
1 ½ tsk salvia
1 köttbuljongstärning
1 ½ dl vatten
2 msk balsamvinäger
1 tsk soja
2 dl creme fraiche
2 msk maizena redning för ljusa såser

Ansa och putsa filén men behåll den hel. Banka in de hackade örterna och lite salt runt hela filén. Bryn filén runtom i smöret tills den fått fin färg.
Skiva champinjonerna och fräs dessa tillsammans med vitlöksklyftorna i smör. Tillsätt salvia, buljong, vatten, balsamvinäger och soja. Rör om. Vänd ner creme fraiche och låt allt puttra samman i
ca. 10 min. Önskar du en krämig sås, strö över lite maizena redning.
Ta upp filén och skiva den, slå såsen över och låt allt puttra ihop.
Servera med hasselbackspotatis, pressad potatis eller klyftpotatis och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar