500 g fläskfilé
½ dl finhackade örter, t. ex. rosmarin, timjan och dragonsalt
2 msk smör
200 g färska champinjoner
2 finhackade vitlöksklyftor
1 ½ tsk salvia
1 köttbuljongstärning
1 ½ dl vatten
2 msk balsamvinäger
1 tsk soja
2 dl creme fraiche
2 msk maizena redning för ljusa såser
Ansa och putsa filén men behåll den hel. Banka in de hackade örterna och lite salt runt hela filén. Bryn filén runtom i smöret tills den fått fin färg.
Skiva champinjonerna och fräs dessa tillsammans med vitlöksklyftorna i smör. Tillsätt salvia, buljong, vatten, balsamvinäger och soja. Rör om. Vänd ner creme fraiche och låt allt puttra samman i
ca. 10 min. Önskar du en krämig sås, strö över lite maizena redning.
Ta upp filén och skiva den, slå såsen över och låt allt puttra ihop.
Servera med hasselbackspotatis, pressad potatis eller klyftpotatis och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar