25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
1 dl svarta kalamataoliver, grovt hackade
1 dl valnötter, grovhackade
1 msk honung
1-2 msk olivolja
1 tsk flingsalt, drygt
6 dl vetemjöl
Smula ner jästen och blanda med fingervarmt vatten.
Tillsätt olja salt, och honung. Rör ner oliver och valnötter. Blanda ner mjölet. Obs! Degen ska vara kladdig. Strö 2 msk mjöl över degen och låt jäsa i cirka 1 timme.
Vält upp på ett mjölat bord utan att knåda. Dela upp degen i 4 delar och gör vridna baguetter direkt på plåten utan att röra degen så mycket.
Tillsätt olja salt, och honung. Rör ner oliver och valnötter. Blanda ner mjölet. Obs! Degen ska vara kladdig. Strö 2 msk mjöl över degen och låt jäsa i cirka 1 timme.
Vält upp på ett mjölat bord utan att knåda. Dela upp degen i 4 delar och gör vridna baguetter direkt på plåten utan att röra degen så mycket.
Grädda i 5 minuter på 250 grader. Stäng av ugnen låt baguetterna grädda i 12 minuter på eftervärme.
<> | |
<> | |
<> | |
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar