5 juli 2011

Chokladmuffins med kola och pecannöt

Semester! Då får man passa på att baka lite. Dessa kan låta lite omständiga att göra med kolasåsen, men det gick väldigt snabbt.

Ca 9-10 st

125 g smör

2 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt
½ tsk bakpulver
1 dl kakao

2 dl vetemjöl
pecannötter

Smält smöret, vispa ägg och socker fluffigt.
Sikta alla torra ingredienser och blanda sedan i det för hand.
Häll i lite smör i taget och rör runt till du får en slät och fin muffinssmet.
Fyll muffinsformar med muffinssmet, hacka lagom stora bitar pecanötter och stoppa i varje muffin innan du bakar. När du du bakat klart i ugnen låt dom svalna, strimla över kolasås och sikta över lite florsocker.

Kolasås
½ dl honung
1 dl socker
1 dl grädde
30 g smör

Värm honungen i kastrull, ta i lite i taget av sockret och rör med en sked samtidigt, när allt socker är i och du fått en gyllenbrun färg, ta i lite i taget av grädden. När all grädde är i, ta bort från plattan och ha i smöret. Låt svalna.







4 kommentarer:

  1. du kanks eska skriva i lite bättre ordning så det blir tydligare att man hälle rpå kolasåsen, jag blev förvirrad. Annars verkar dom riktigt goda, ska prova på dom ikväll!

    SvaraRadera
  2. Jag inser att det är lite otydligt men hoppas att alla läser igenom hela receptet innan de börjar baka. Hoppas att du tycker om dem!

    SvaraRadera
  3. Smakar inte såsen ganska mycket honung? :/

    SvaraRadera
  4. Hey very interesting blog!

    Check out my page payday loans on line

    SvaraRadera