1 marängbotten, färdigköpt
Vit chokladmousse:
150 g vit choklad
½ msk smör
2½ dl vispgrädde
2 äggulor
Jordgubbsmousse
300 g tinade jordgubbar
4 gelatinblad
0, 75 dl vatten
1 dl strösocker
2½ dl vispgrädde
Garnering
jordgubbar
citronmeliss
chokladhjärtan, färdigköpta
Lägg tårtbottnen i en form med löstagbar kant
Chokladmoussen: Smält choklad och smör över vattenbad. Ta från värmen och rör ner en äggula i taget.Vispa grädden. Blanda först ner lite av grädden i den smälta chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.Häll chokladmoussen i formen och skaka försiktigt så den rinner runt bottnen. Frys 30–60 minuter så att moussen stelnar.
Jordgubbsmoussen: Mixa jordgubbarna till puré. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Koka upp vatten och socker och ta kastrullen från värmen. Låt gelatinbladen smälta i sockervattnet. Låt svalna och blanda med jordgubbspurén. Vispa grädden. Vänd ner grädden i den kalla jordgubbspurén.
Häll jordgubbsmoussen över den vita chokladmoussen. Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar. Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering. Garnera med jordgubbar, citronmeliss och chokladhjärtan.
fantastic issues altogether, you simply gained a new reader.
SvaraRaderaWhat would you recommend about your publish that you simply made a few days ago?
Any certain?
Stop by my webpage :: cash advance consolidation