8 aug. 2011

Gnocchisallad

Mmm, vad god denna var! Kanske en av sommarens sista grill, blev denna tillbehör till, och så en kall sås till, gjord av ugnrostade vitlökar, mosade och utblandade i creme fraiche, med lite salt och svartpeppar.
Koka absolut inte gnocchin för länge för då blir den inte rolig. Det står oftast av de ska koka 2 min, men koka de gärna lite kortare ändå så får de en bra spänst.



















4 port.

2 förp. (á 250 g) gnocchi
1 knippe grön sparris
25 g parmesan
100 g rostade hasselnötter
1 näve rucola
salt och svartpeppar
1msk olivolja
rivet skal från 1 citron

Rosta hasselnötterna ugnen i 225 grader tillls de är gyllenbruna, 5-10 min. Gnugga dem sedan i en ren kökshandduk så att skalet lossnar. Låt de svalna och hacka dem sedan grovt. Grilla eller stek sparrisen i olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Koka gnocchin i saltat vatten i knappt 2 min. Blanda den nykokta gnocchin med olivolja och rivet citronskal. Skär sparrisen i mindre bitar och vänd ner i gnocchin tillsammans med hackade hasselnötter, hyvlad parmesan och rucola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar