20 aug. 2011

Kyckling med rucolamajonäs















8 bufféportioner

1 kg kycklingfilé
1 liter kycklingbuljong
1 kruka bladsallad
flingsalt
nymald svartpeppar

Rucolamajonäs
3 äggulor
1 msk pressad citron
rivet skal av ½ citron
1 msk dijonsenap
2 hackade vitlöksklyftor
3 sardellfiléer
2 dl hackad rucola
2 dl rapsolja
nymald svartpeppar

Majonäsen: Mixa alla ingredienser utom olja och peppar med en stavmixer. Tillsätt oljan droppvis under mixningens gång. Smaka av med peppar och låt stå minst en timma i kylen för att smakerna ska mogna.
Kycklingen: Putsa kycklingen. Sjud den i buljongen under lock, ca 20 min. Låt kallna i buljongen. Förvara sedan kycklingen i buljongen fram till servering.
Vid servering: Lägg salladsblad på ett stort fat. Skär kycklingen i skivor och lägg dem på salladen. Krydda med salt och peppar. Bred majonäsen över kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar